Çatı fanı, hava ile bağlantı sağlayarak ya da direkt olarak montajlı olarak aspiratör şeklinde kullanılmaktadır. Çatı tip fanlarda fana ait olan pervane motorun dili ile direkt olarak montelenmektedir. Elektrik motorunda üretilmekte olan hareket enerjisi ise kayıpsız pervaneye doğru iletilmektedir. Çatı fanı dikey ya da yatay olarak iki ayrı çeşide ayrılmaktadır. Fanda olan seyrek kanatlar ve elektrik motoruna sahip olan hava akımı haricinde olmasından dolayı davlumbaz sisteminde de kullanılmaktadır. Hafif derecede orta yoğunlukta olan parça transfer edilmesinde kullanılır.
Çatı tipi fanları hava kanalı ile herhangi bir bağlantısı olmadan fabrika alanlarında asansör ve merdiven basınçlandırma işlemlerinde kullanılmaktadır. Gıda maddesi ya da tekstil elektronik ürünlerinin depolandığı merkezlerde de ekonomik ve hızlı havalandırma işlemini sağlamış olur. Hava kanalı bağlantısı ile depo, ofis, mutfak ve davlumbaz gibi sistemlerde kullanıldığı bilinir. Toplu şekilde olan konut projelerinde de merkezi havalandırma kanalının tepe noktasına konularak performansın daha üst seviyeye çıkarılmasını sağlar.
Çatı tipi fanların yapısı kompakt yapıdadır. Alan açısından tasarruf etmek için aranılan ürünler olarak bilinir. Özellikle de dikey çatı fanları koklu yüklü olan havanın daha üst bir seviyeye gelmesini sağlar. Akuple fan sistemi ile birlikte verimi yüksek bir şekilde çalışmaktadır. Sıcak şekilde hava transferi olan kullanım alanlarında rahat bir şekilde kullanılmaktadır.
Çatı tipi olan fanlar genellikle galvaniz üzerinde boyalı sac kullanılarak yapılmaktadır. Fanın çarkları geri ve eğimli, kanatları seyrek olarak kullanılmaktadır. Elektrik motoru 220 ve 380 volt gerilim ile beslenir Soğutma çarkının yardımı ile gövdede yer alan ısı motordan uzaklaştırılır. Radyal çatı fanları gibi çatı fanları hem dikey hem de yatay hava atışlı olacak şekilde imal edilmektedir. Yatay ya da dikey olan fanların ikisinde de motorlar özel ve korunaklı olan yerde bulunmaktadır.
Çatı fanı, diğer adıyla bilinen tavan fanı, sıcak olan havayı dışarı atıp bina ile tavan arasında bulunan ısı düzeyini düzene sokan bir havalandırma alanı olarak bilinmektedir. Çatı fanlarının modelleri şu şekildedir; ECRDA, ECRDM, EKCT, ECAD, ECRD.
Bu çatı fanlarının özellikleri ise şu şekilde açıklanabilir:
Yatay atışlı olan çatı fanı, kapalı alanlarda ortamın havalandırması amacı ile yüksek performans göstermekte ve sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır. Motor hava akımının haricinde bulunduğundan dolayı yüksek olan düzeyde bile çalışma özelliği gösterir.
Özel şapkalı yapıda yatay atışlı fan, kapalı ortamların havalanması amacı ile kullanılmaktadır.
Çatı basınçlı ve çatı tipinde olan fan, duman egzoz fanı ve taze hava fanı uygulamasında kullanılmaktadır. İhtiyaca yönelik olarak da jet olan fanların kazandırmış olduğu zehirli gazların atılmasını sağlamaktadır. Kanat açılarını ayarlayabilir ve bu sayede ihtiyaca yönelik olarak talep edilebilirler. İsteğe bağlı olarak da 200 ila 300 derece ısılarda yaklaşık 2 saat kesintisiz bir şekilde çalışmaktadır.
Kubbe şapkalı olan ve yatay atışlı olan çatı fanı, aksiyel pervanesinin yardımı ile birlikte havayı emiş amacının yanı sıra ortama taze havanın verilmesi amacı ile de kullanılmaktadır.
Yatay atışlı olan çatı fanı, kapalı ortamlardaki havanın kalite düzeyini artırma amacı ile düşük ses seviyesine sahip olduğu bilinmektedir. Performansı yüksek olması gereken alanlarda herhangi bir sorun çıkarmadan çalışma özelliği göstermektedir.
ERF Group bünyesinde her türlü çatı fanının hizmeti verilmektedir. Çeşitlere ve modellere göre ayrılmakta ve kaliteli ürünler sunmaktadır.
Çatı Fanı fiyatlarına ulaşmak için ERF Grup müşteri hizmetleri ile iletişime geçebilirsiniz. Kaliteli malzeme ile üretilen çatı fan seçeneklerine en uygun fiyatlar ile sahip olabilirsiniz. Çatı Fan fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için dilerseniz sitemizden teklif formu alabilir, dilerseniz web sitemizde bulunan iletişim bilgilerimiz kısmından bizimle iletişime geçebilirsiniz.