Endüstriyel fanlar, günümüzde yaygın olarak kullanılan ve son derece işlevsel ürünlerdir. Kirli havanın tahliyesi esnasında endüstriyel fan kullanımı oldukça yaygındır. Temiz ve kirli havanın akışı sırasında endüstriyel ve radyal fanların rolü oldukça büyüktür. Endüstriyel fanların yaygın olarak kullanılan başka isimleri de vardır. Mesela kimileri radyal fan derken kimileri de santrifüj fan olarak kabul ederler. Endüstriyel fanların kalınlığı belirli ölçülere göre tasarlanmıştır. 

Endüstriyel fanların hangi malzemeden elde edildiği fazlasıyla merak edilir. Bu fanlar, siyah paslanmaz sac kullanılarak üretildiği için son derece dayanıklı bir yapıya sahiptir. Endüstriyel fanların üst düzeyde verim sağlaması, tasarımı esnasında en fazla dikkat edilen hususlardan biridir. Endüstriyel fanlarda yapılan motor gücü hesabı, son derece önem arz eder. Çünkü bu hesaba göre enerji tüketiminden tasarruf sağlanabilir ve fandan maksimum verim elde edilebilir. 

Endüstriyel fanlar çok çeşitlidir ve dolayısıyla geniş kullanım alanına sahiptir. Birçok sektörde kullanılan bu fanlar, son derece avantajlı ve ekonomik olduğu için popülerliğini günden güne arttırır. En fazla yüksek basınçta havaya ihtiyaç duyulan sektörlerde endüstriyel fan kullanımına rastlanır. Endüstriyel fan çeşitleri, kullanım alanları hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için ve herhangi birini temin etmek için bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Uzman ekibimizden fan kullanımı konusunda destek alabilirsiniz. 

Endüstriyel Fanların Öne Çıkan Özellikleri

Endüstriyel fanların öne çıkan özelliklerini inceleyelim. Bu fanların özellikle son zamanlarda yükselişe geçmesinin temel nedeni, sanayi sektöründe işverene ve işçiye ciddi anlamda kolaylık sağlamasıdır. Fanların çeşitlerine göre basınç dereceleri değişiklik gösterir. Fanlar arasında seçim yapılırken basınç farklarını dikkate almak gerekir. Bu seçim ihtiyaca göre yapılırsa daha fazla verim elde edilir. Fanlar günden güne şekillendiği için kullanım alanları da her geçen gün genişler. 

Endüstriyel fan çeşitleri arasında diğerlerinden daha fazla öne çıkan ve tercih edilen fan çeşidi, aksiyal fandır. Aksiyal fanlar da kendi içerisinde çeşitlenir ve fonksiyonelliği ile öne çıkar. Aksiyal fanların pervane kanatlılar sınıfında yer alanlar, çoğu zaman klima görevi görür. Aksiyal fanların silindir kanatlı olanları ise daha çok düşük ve orta basınçlı sistemlerde tercih edilir. Endüstriyel fanların öne çıktığı sektörlerden bir diğeri ise, boyama ve kurutma kabinlerinin egzoz kısımlarıdır. 

Endüstriyel fanlar, havanın çark üzerindeki seyrine göre şekillenir ve ona göre tercih edilir. Özellikle büyük fabrikalarda ortaya çıkan en büyük sorunlardan biri, yayılan kirli havadır. Bu havanın yayılıp çevreyi kirletmesinin önüne geçmek için kullanılan bu fanlar, son derece etkilidir. Endüstriyel fanlardan verim elde edilebilmesi için kaliteli olduğundan emin olunması gerekir. Firmamız üzerinden fan çeşitlerimizi inceleyebilir ve kaliteli fanları temin ederek maksimum sonuç elde edebilirsiniz. 

Endüstriyel Fan Çeşitleri Nelerdir?

Endüstriyel fan çeşitleri, günümüzde çok fazla rağbet görür ve birçok iş koluna yayılmış durumdadır. Bu fanlar; aksiyal fanlar, radyal fanlar, plug fan, hücreli fan ve salyangoz fan olarak farklı isimlerde ve farklı yapılarda karşımıza çıkar. Yapı olarak birbirinden ayrılan bu fanların tasarımları da son derece farklıdır. Fan çeşitleri genel olarak ; tozlu alanlarda, yanıcı ve patlayıcı gazların bulunduğu mekanlarda tercih edilir. Aksiyal fan çeşitlerini diğerlerinden ayıran en önemli özelliği ise, birçok sektörde kullanıma uygun olmasıdır. 

Aksiyal fan çeşitlerinin paslanmaz modelleri günümüzde fazlasıyla yaygındır. Paslanmaz aksiyal fanlar, sanayi iş kollarının birçoğunda avantaj sağlar. Fanların çeşitleri kadar fiyatları da fazlasıyla merak ediliyor. Fanların fiyatlarını belirleyen unsurlar; modeli, boyutu, markası, çapı ve devri olarak sıralanabilir. Fanların fiyatları çeşitlerine göre farklılık gösterse de performansı göz önünde bulundurulduğunda son derece ekonomik olduğunu söyleyebiliriz. 

Endüstriyel fanlar arasında seçim yapacak olan kişiler fiyatından önce tipine ve kullanım alanına dikkat etmelidirler. Firmamız üzerinden endüstriyel fan çeşitlerinin özelliklerini ve fiyatlarını inceleyebilirsiniz. Son derece kaliteli ve uygun fiyatlı fanlarımız ile birçok avantajdan yararlanabilirsiniz. Firmamız bu sektörde adını duyurmuştur ve kaliteli fanları ile müşterilerini memnun etmesiyle öne çıkmıştır. Sizler de ayrıntılı bilgi sahibi olmak ve destek almak için bizlerle irtibat kurabilirsiniz. 

Endüstriyel Fanlar Ne işe Yarar Ve Nasıl Çalışır?

Endüstriyel fan çeşitleri çoğu zaman havalandırma amacıyla kullanılır. Fanların ne işe yaradığı sorusunun cevabı ise tamamıyla çeşitleri ile alakalıdır. Çünkü her fan çeşidinin özellikleri ve avantajları birbirinden farklıdır. Fanlar sayesinde ortamda hakim olan kirli hava sistematik bir şekilde dışarı atılır. Başka bir deyişle fanlar, kirli havayı dışarı atarak temiz havanın içeriye girmesini sağlar. Böylelikle hava akışı gerçekleşmiş olur. 

Endüstriyel fanlar, özellikle fabrika ortamında ortaya çıkan zehirli ve zararlı havanın dışarıya atılmasını sağlayarak daha güvenli bir alan oluşturur. Endüstriyel fanların çalışması için elektrik kullanılması gerekir. Fan çeşitlerine göre özel olarak hazırlanan hareketli fanlar üst kısımda yer alır ve hava üzerinde aktif hâle gelir. Elektrik aktifleştirildiği sırada pervaneler belli bir devirde dönmeye başlar. Fanlar, hava akışının gerçekleşeceği tarafa doğru yerleştirilir. Çoğu zaman kapalı mekanlardaki havanın dışarıya atıldığı söylenebilir. 

Firmamız dayanıklı ve işlevsel endüstriyel fan alanında uzun zamandır hizmet vermektedir. Kaliteli hizmeti en güvenilir şekilde almak istiyorsanız bizlerle iletişime geçmeniz yeterli olacaktır. Endüstriyel fan çeşitlerimiz arasından ihtiyacınıza en uygun olanını kolaylıkla belirleyebilir ve en hızlı şekilde temin edebilirsiniz. Firmamız üzerinden uzman ekibimizle iletişime geçerek ihtiyacınıza uygun fan çeşidini belirleyebilir ve sipariş oluşturabilirsiniz.

Salyangoz Fan ve Radyal Fan Arasındaki Farklar Nelerdir?
SONRAKİ YAZI