Dilimize “emmek, çekmek” olarak çevirebileceğimiz “aspire” kelimesinden gelen aspiratörler tahmin edebileceğiniz gibi bir ortamda mevcut bulunan kirli havayı dışarıya atmaya yarayan, fanlı ve elektronik ünitelerle kontrol edilen aletlere denir. Yerli ve yabancı birçok firma tarafından üretimi gerçekleştirilen aspiratörler birçok farklı türde üretilebiliyor. Aksiyel, radyal, sanayi tipi, baca ve mutfak aspiratörü ilk akla gelen modeller arasında sıralanabilir. ERF Group tarafından üretilen hücreli aspiratörler ise özellikle ticari işletme ve fabrikalar tarafından çokça tercih ediliyor.

Hücreli Aspiratör ÖlçüleriKullanılacağı alanın metrekare cinsinden büyüklüğüne göre hücreli aspiratörlerin büyüklüğü, fan dönüş hızı, emiş gücü gibi değerler değişiklik gösterebilir. Bununla beraber müşterilerimizin özel talep ve ihtiyaçları doğrultusunda filtreli üretim de gerçekleştirebiliyoruz. Yani ihtiyacınız olan havalandırma çözümünü ERF Group çatısı altında size sunmaya kesin kararlıyız!

Rehber niteliğindeki bu yazıda da hücreli aspiratörlerden bahsedecek, avantaj ve teknik özelliklerini sizlerle paylaşacağız. Hazırsanız başlayalım.

Hücreli Aspiratör Teknik Özellikleri

İstanbul, İkitelli’deki Marmara Sanayi Sitesi’nde bulunan fabrikamızda üretimini yaptığımız hücreli aspiratör modellerinde alüminyum çekme ve epoksi kaplı galvaniz profillerden güç alıyoruz. Elektrostatik toz boya ile boyandığı için uzun yıllar boyunca pasa ve çürümeye meydan okuyabilen hücreli aspiratörlerin dışı 4mm inceliğe sahiptir. Hücre panelleri 30 mm kalınlığındadır. 70 kg/m3 yoğunluktaki taş yünü dolgu malzemesi olarak kullanılır ve ses izolasyonu sağlar. Böylece yüksek fan dönüş hızlarında dahi ortama çok ses vermez ve rahatsızlığa yol açmaz.

Hücreli aspiratörlerin fanı ve motoru aspiratörün dışında konumlandırılır. Ağırlık dengesini koruyabilmek için çift emişli radyal tipteki fanlar kullanılır ve aspiratörün genel statik dengesini sağlaması gözetilir. Radyal fan ve elektrik motorları birbirine yakın konumlandırılmıştır ve en az 40 bin saatlik bir çalışma ömrüne sahiptir. Bu, uzun yıllar boyunca arıza vermeden kullanılabileceği anlamına gelir. Bakım maliyeti bu sebeple düşüktür. Sağlam yapısı sayesinde sabitlendiği yerden oynamaz.

Hava kaçırmayacak şekilde geliştirilen hücreli aspiratör modellerimiz kendinden destekli panele ve alüminyum alaşımı profile ev sahipliği yapar. Dahili güç ve elektrik düzenleme panosu vardır ve TSE standartları ile tamamen uyumludur. Çok az enerji tüketimi yaparken hava kalitesi ve ortam konforunu değiştirebilme yeteneklerine sahiptir. Güçlü karkas yapısı, dayanıklı profilleri, zorlu çalışma şartlarına uyumlu olması gibi avantajlarıyla ERF Group üretimi hücreli aspiratörleri gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Satın alacağınız modele göre değişiklik göstermekle birlikte çoğu hücreli aspiratör modelinde fan motorunun dönüş hızını yükseltip azaltma imkânınız olacaktır. Bu da kullanım yoğunluğuna göre enerji tasarrufu yapabilmenizi mümkün kılar. Yine müşterilerimizin isteği doğrultusunda filtreli veya filtresiz olarak da aspiratörlerin satışını gerçekleştirebiliyoruz.

ERF Group markasını taşıyan hücreli aspiratör modellerine ait tüm detaylara web sitemizden ulaşabilmeniz mümkün. Fiyat bilgisi hariç ürünlerle ilgili ihtiyacınız olabilecek her şey ilgili modellerin alt sayfalarında yer almaktadır. An itibariyle 7 farklı modelin satışını gerçekleştiriyoruz. Bunlar sırasıyla CTAT, CFAT, CTRD, CFRD, CTRA, CTRF ve CTYK kod adlarına sahiptir.

Her model farklı kullanım alanı ve amacına sahip olduğu için işletmenizde hangisini kullanmanız gerektiği noktasında ikilemde kalmanız kuvvetle muhtemel. Böyle bir durumda bize telefonla veya WhatsApp üzerinden ulaştığınız takdirde sizi en uygun modele yönlendirebiliriz. Keza fiyat bilgisi almak için de yine aynı kanallar üzerinden bizimle irtibata geçebilmeniz mümkün.

Hücreli Aspiratörlerin Avantajları

Kaliteden asla taviz vermeden hücreli aspiratör üretimine devam eden şirketimiz, satışını gerçekleştirdiği tüm modellerin uzun yıllar sorunsuz şekilde kullanılacak şekilde tasarlanmasını sağlar. Bir kere sabitlendikten sonra titreşimsiz çalışma özelliğine sahip aspiratör modellerimiz sessizliği sağlamak için de kaya yünü ile izole edilmiştir. Piyasadaki rakiplerimizin aksine sessiz, titreşimsiz, uygun maliyetli ve uzun ömürlü bir model arayışındaysanız tercihinizi mutlaka ERF Group tarafından üretilen hücreli aspiratörlerden yana kullanmanızı öneriyoruz.

Kayış kaynak sistemiyle fan dönüş hızı kontrol edilebilen hücreli aspiratörler, ortam havalandırması için kullanılır. Nem, yağ, toz ve is gibi insan sağlığına zararlı etkenleri ortamdan uzaklaştırmak istiyorsanız hücreli aspiratör modellerimizden yardım alabilirsiniz. Özellikle işyeri, atölye ve ofisler hücreli aspiratörlerin en çok tercih edildiği yerler arasında sıralanabilir.

Örnek vermek gerekirse bir restoranın mutfağını havalandırmak istediğinizi varsayalım. Sürekli olarak yemek pişirildiği için hava çok yağlı olacaktır ve buna özel bir havalandırma çözümü bulmanız gerekecektir. Tam da bu noktada ERF Group’un CTRA hücreli aspiratör modelini alıp montajını yaptığınız takdirde G2 metal kaset filtre ile yağlı havayı tamamen tahliye edebilirsiniz. Bu modelin giriş versiyonu 1 HP güce sahipken daha geniş alanlarda etkili sonuç alabileceğiniz en üst sürümde 10 HP gibi yüksek bir güç oranına ulaşılabiliyor.

Kullanım alanına göre değişmekle birlikte hücreli aspiratörler çift veya tek emişli santrifüje sahip olabiliyorlar. Mutfak ve davlumbaz gibi kullanım alanları için genellikle tek emiş yeterli oluyor. Fakat daha büyük fabrika ve alışveriş merkezlerinde çift emişli santrifüjle daha iyi sonuçların alındığını söyleyebiliriz.

Hücreli aspiratörler ölçüleri, modellerin kullanılacağı alanın büyüklüğüne göre değişiklik gösterir. Daha büyük alanlarda daha yüksek dönüş hızına sahip fanlar ve daha büyük hücreli modeller tercih edilmeli. Bu noktada sizi yönlendirebilir ve ideal modeli seçmenizde yardımcı olabiliriz.

Hücreli Aspiratör Kullanım Alanları

Havalandırma sistemlerinin en önemli yapı elemanları arasında yer alan hücreli aspiratör modelleri hava sirkülasyonunun gerekli olduğu akla gelebilecek birçok yerde kullanılabilir. Isıtma ve soğutma işlevi olmayan, yalnızca hava sirkülasyonu görevini üstlenen bu cihazlara istenirse filtre ve elektrikli ısıtıcı eklenebiliyor. Kolay tamir edilebilir yapısı ile içini açıp bakım yaptıktan sonra hemen geri toplayabilmeniz mümkündür.

Bu gibi avantajlarıyla tercih sebebi haline gelen hücreli aspiratörlerin en çok kullanıldığı yerler ise işyeri, atölye, ofis, kafeterye, restoran, market ve otel lobileri olarak sıralanabilir. AVM ve banka şubeleri de buna dahildir.

Hücreli Aspiratör Fiyatları

ERF Group kataloğundaki hücreli aspiratör modellerinden biri veya birkaçını beğendiyseniz satın almak için müşteri temsilcilerimizle irtibata geçebilirsiniz. Aspiratörleri kullanacağınız alanın metrekare cinsinden büyüklüğünü biliyorsanız, ilgili modelin yeterli olup olmayacağı noktasında size danışmanlık da verebiliriz. Doğru yönlendirme ile siz de ortamlarınızı havadar kılabilirsiniz.

Gelelim hücreli aspiratör fiyatlarına. Maalesef kullanılan ithal girdilerin fiyatları döviz bazlı olduğu için aspiratörlerin ücretleri de bu doğrultuda değişiklik gösterebiliyor. Bu sebeple hücreli aspiratör fiyatlarını liste şeklinde yayınlayamıyoruz. Ancak ilgilendiğiniz modeller için bizden fiyat teklifini hemen alabilmeniz mümkün. Sitemizdeki “Fiyat teklifi al” formunu doldurmanız yeterli olacaktır. Mesai saatleri içinde müşteri temsilcilerimiz size ulaşacak ve en uygun fiyat teklifini tarafınıza iletecektir.

Yerli ve yabancı birçok firmanın faaliyet gösterdiği hücreli aspiratör sektöründe hangi şirketten ürün aldığınız çok önemli. Kurulum ve satış sonrası destek noktasında da asla müşterilerini yalnız bırakmayan ERF Group’tan yana tercihte bulunmak uzun vadede size fayda sağlayacaktır.

Güvenli ödeme yöntemleri ve kredi kartına taksit gibi avantajlarıyla rakiplerinin önüne geçmeyi başaran ERF Group üretimi havalandırma çözümleri sayesinde sizler de uzun yıllar boyunca istediğiniz ortamın havasını değiştirebilirsiniz.

Salyangoz Fan ve Radyal Fan Arasındaki Farklar Nelerdir?
SONRAKİ YAZI